piektdiena, 2012. gada 12. oktobris

Jautri

Viegluma sajūta!

Eh, cik labi, ka www.yuotube.com var atrast jaukas, smieklīgas un vienlaikus izglītojošas filmiņas par latviešu klasiķu darbiem. Tas , protams, nav nekas cits kā Sviesta kino.
Ir jau cilvēki, kas saka, ka tā nedrīkst ar literatūru spēlēties, savīt mūsdienu reālijas un darbā atklātās vērtības, ka nedrīkst izmantot necenzētu leksiku...Bet ja tas spēj ieinteresēt kaut vienu cilvēkbērnu izlasīt lielu , biezu, smagu grāmatu, tad viss ir labi un pareizi.
Interneta vizītkarte mums saka, ka Sviesta kino piedāvā ātros skolēnu obligātās literatūras apskatus 2 minūtēs.
Nu kurš gan skolēns un arī skolotājs nav  sajūsminājies par Raiņa darbu „Jāzeps un viņa brāļi”, brāļu Kaudzīšu romānu „Mērnieku laiki”, sekojis līdzi Dullā Daukas piedzīvojumiem, juties kā  pamestais zvejnieks uz ledus gabala R. Blaumaņa novelē „Nāves ēnā” , iepazinis Buņģi J. Poruka stāstā „Kaujā pie Knipskas”, sajutis ilgas pēc laimes K. Skalbes pasakā „Kā es braucu Ziemeļmeitas lūkoties”, draudzējies ar Janci un Mārci Valda darbā „Staburaga bērni” vai V. Belševicas Billi.


Noskatoties vēl vienu Sviesta kino filmiņu,  ir iespējams saņemt atbildi uz  būtisku jautājumu mūsdienu skolēnam: „Kas Tev jāzin par Juri Alunānu?”
Par to visu jāpasaka liels paldies Andrejam Kļaviņam. Plašāku informāciju var atrast - http://www.mansmedijs.lv/saturs/sviesta-kino-fenomens

Paveras pavisam cita aina, kad uz nopietnām un klasiskām lietām palūkojas ar viegluma sajūtu. Vai ne?


Lūk, cik labi, ka, rakņājoties interneta dzīlēs, sameklējamas filmiņas, kuras iepazīstina skatītāju ar angļu tautas vēsturi dažās minūtēs.

Ok, arī Šekspīra daiļradi tiek atklāta jautri, ātri, pārskatāmi.

Re, cik labi, ka Latvijas vēsture arī var tikt izstāstīta 7 minūtēs. Tāda ir Avārijas Brigādes 2007.gadā izveidotā  animācijas filmiņu ”Latvietis”, kuras režisors ir Jānis Cimermanis.

Viegli, vai ne?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru